culinaire zaken .nl |
Witte kool (zoetzuur) (groente op z'n chinees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Groente | Makkelijk Salade | Snel Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 30 5 5 3 2 2 2 1 0.50 0.50 - |
gram gram theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
kool (wit) suiker olie (sesam-) peperkorrel olie peper (rood,gedroogd) azijn ketjap (manis) wortel paprika (rood) paprika (groen) zout | ||
Berei- ding |
Tot sausje roeren: ketjap, azijn, suiker, 1 theelepel zout en sesamolie. Witte kool snijden. Worteltje raspen. Paprika's in smalle reepjes snijden, reepjes halveren. In wok of braadpan olie verhitten. Pepertjes (6 chillies van Silvo) en peperkorrels (1 theelepel) circa 30 seconden bakken. Kool toevoegen en op hoog vuur circa 2 minuten roerbakken. Worten en paprika erdoor scheppen. Nog circa 2 minuten bakken. Sausjes door kool scheppen (kool kleurt dan bruin). Lekker met biefstuk en rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 825 KiloJoules 196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 4 gram 1 gram |