culinaire
zaken
.nl
Witte kool (zoetzuur)
(groente op z'n chinees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
30
5
5
3
2
2
2
1
0.50
0.50
-
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
kool (wit)
suiker
olie (sesam-) ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ketjap (manis)
wortel
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Tot sausje roeren: ketjap, azijn, suiker, 1 theelepel zout en sesamolie. Witte kool snijden. Worteltje raspen. Paprika's in smalle reepjes snijden, reepjes halveren. In wok of braadpan olie verhitten. Pepertjes (6 chillies van Silvo) en peperkorrels (1 theelepel) circa 30 seconden bakken. Kool toevoegen en op hoog vuur circa 2 minuten roerbakken. Worten en paprika erdoor scheppen. Nog circa 2 minuten bakken. Sausjes door kool scheppen (kool kleurt dan bruin). Lekker met biefstuk en rijst.
Voedings-
waarde
Energie825 KiloJoules
196 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
1 gram