culinaire zaken .nl |
Wilde rijstsalade met kalkoen en ananas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:25 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 7.50 7.50 50 4 3 2 2 0.50 0.25 - - - |
gram gram centiliter centiliter gram schijf theelepel stengel theelepel eetlepel krop naar smaak naar smaak naar smaak |
rijst (wild) kalkoenfilet sap (sinaasappel-) olie noot (hazel-) ananas mosterd (grof) selderij (bleek-) sap (citroen-) kerrie (poeder) sla (ijsberg-) spek (ontbijt-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de wilde rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snij de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en kerriepoeder. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Schep ze op een bordje. Verhit de helft van de olie in dezelfde koekepan en bak de kalkoenreepjes rondom bruin. Knip intussen het spek in reepjes. Bak het spek met de kalkoen mee tot de reepjes knapperig bruin zijn. Neem de kalkoenreepjes en het spek met een schuimspaan uit de pan. Schenk het bakvet in een wijde schaal. Roer de rest van de olie, mosterd, het citroensap en sinaasappelsap erdoor. Maak de stengels bleekselderij schoon en snij ze in dunne plakjes. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes. Snij de ananas in stukjes. Giet de rijst af en schep hem nog warm door de saus. Schep ook de kalkoenreepjes, het spek, de bleekselderij en ananas door de salade. Breng hem op smaak met zout en peper en laat hem liefst nog een uur staan. Schep op het laatste moment de ijsbergsla en hazelnoten erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3381 KiloJoules 805 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 114 gram 27 gram 18 gram |