culinaire
zaken
.nl
Wilde rijstsalade met kalkoen en ananas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
7.50
7.50
50
4
3
2
2
0.50
0.25
-
-
-
gram
gram
centiliter
centiliter
gram
schijf
theelepel
stengel
theelepel
eetlepel
krop
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rijst (wild) ingrediënt info
kalkoenfilet
sap (sinaasappel-)
olie ingrediënt info
noot (hazel-)
ananas ingrediënt info
mosterd (grof)
selderij (bleek-)ingrediënt info
sap (citroen-)
kerrie (poeder)
sla (ijsberg-) ingrediënt info
spek (ontbijt-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de wilde rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snij de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en kerriepoeder. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Schep ze op een bordje. Verhit de helft van de olie in dezelfde koekepan en bak de kalkoenreepjes rondom bruin. Knip intussen het spek in reepjes. Bak het spek met de kalkoen mee tot de reepjes knapperig bruin zijn. Neem de kalkoenreepjes en het spek met een schuimspaan uit de pan.
Schenk het bakvet in een wijde schaal. Roer de rest van de olie, mosterd, het citroensap en sinaasappelsap erdoor. Maak de stengels bleekselderij schoon en snij ze in dunne plakjes. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes. Snij de ananas in stukjes.
Giet de rijst af en schep hem nog warm door de saus. Schep ook de kalkoenreepjes, het spek, de bleekselderij en ananas door de salade. Breng hem op smaak met zout en peper en laat hem liefst nog een uur staan. Schep op het laatste moment de ijsbergsla en hazelnoten erdoor.
Voedings-
waarde
Energie3381 KiloJoules
805 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
114 gram
27 gram
18 gram