culinaire
zaken
.nl
Vruchtensalade met kipfilet
(een frisse salade met een enorme smaak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
3
2
2
2
2
1
1
1
0.50
0.50
gram
deciliter
stuks
stuks
stengel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
kipfilet
room (zuur)
ananas (schijven) ingrediënt info
gember (geconfijt) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
kerrie (poeder)
banaan ingrediënt info
suiker
citroen
bouillon (kippen-,tablet)
meloen (galia-) ingrediënt info
siroop (gember)
Berei-
ding
Breng wat water met bouillonblokje(s) aan de kook. Leg hierin de kipfilet en laat het 15 a 20 minuten meekoken. Kipfilet laten afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit. Snij in blokjes: de meloen, de appel, de bananen, de ananas-schijven, de bleekselderij Snij de gemberbolletjes zeer fijn.

Voeg de afgekoelde kipfilet, de blokjes meloen, appel, banaan, ananas en bleekselderij, de citroen, de suiker, de kerrie, de gember en het gembernat bij elkaar in een kom en roer het door. Het lekkerst is de salade als ze enige tijd kan intrekken.

Roer op het laatste moment de zure room door de salade.
Voedings-
waarde
Energie860 KiloJoules
205 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
13 gram
6 gram