culinaire zaken .nl |
Vruchtensalade met kipfilet (een frisse salade met een enorme smaak) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Salade | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 3 2 2 2 2 1 1 1 0.50 0.50 |
gram deciliter stuks stuks stengel theelepel stuks theelepel stuks stuks stuks eetlepel |
kipfilet room (zuur) ananas (schijven) gember (geconfijt) selderij (bleek-) kerrie (poeder) banaan suiker citroen bouillon (kippen-,tablet) meloen (galia-) siroop (gember) | ||
Berei- ding |
Breng wat water met bouillonblokje(s) aan de kook. Leg hierin de kipfilet en laat het 15 a 20 minuten meekoken. Kipfilet laten afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit. Snij in blokjes: de meloen, de appel, de bananen, de ananas-schijven, de bleekselderij Snij de gemberbolletjes zeer fijn. Voeg de afgekoelde kipfilet, de blokjes meloen, appel, banaan, ananas en bleekselderij, de citroen, de suiker, de kerrie, de gember en het gembernat bij elkaar in een kom en roer het door. Het lekkerst is de salade als ze enige tijd kan intrekken. Roer op het laatste moment de zure room door de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 860 KiloJoules 205 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 13 gram 6 gram |