culinaire zaken .nl |
Vissalade met kerriemayonaise | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 2.80 2 15 7 5 2 1 1 0.25 |
gram gram centiliter centiliter gram eetlepel theelepel stuks stuks stuks krop |
kabeljauw (filet) tomaat room (zuur) room (slag-) boter (room-) mayonaise kerrie (poeder) ananas (schijven) appel ui sla | ||
Berei- ding |
Kook de vis gaar. Verdeel deze in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 4 minuten zonder hem bruin te laten worden. Voeg de kerrie toe en laat deze even meefruiten. Laat het ui-kerriemengsel afkoelen. Schil de appel en rasp hem. Vermeng de mayonaise met het ui-kerriemengsel, de geraspte appel, de zure room en de slagroom. Leg een paar blaadjes sla op een schaal en leg hier de vis op. Schenk de kerriemayonaise over de vis en garneer de salade met de plakjes tomaat en de stukjes ananas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2114 KiloJoules 503 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 23 gram 3 gram |