culinaire zaken .nl |
Veldsla met tomaat en avocado | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:02 | |
Indelingen | Groente Makkelijk | Slank Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 2 2 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel stuks stuks stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
sla (veld-) olie (olijf-) tomaat avocado citroen mosterd (dragon-) ui (sjalot) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper het sjalotje. Was de veldsla en de tomaten. Snij de tomaten in partjes. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in schijfjes. Pers de citroen uit. Besprenkel de avocado met wat citroensap. Klop wat citroensap met de mosterd en de olie tot een vinaigrette. Breng deze op smaak met zout en peper. | |||
Berei- ding |
Verdeel de veldsla, de tomaat en de avocado over bordjes. Strooi er de gesnipperde sjalotjes over. Schenk de dressing over de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1168 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 4 gram 8 gram |