culinaire
zaken
.nl
TomAtEnTomAtenTomatensalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
475
1
5
4
1
0.60
-
-
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
wijn (wit)
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de tomaten in heel dunne plakjes en snipper de ui fijn. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs op een grote platte schaal. Bestrooi de ene helft met basilicum, en de andere met ui. Klop olie, wijn en citroensap goed door elkaar en giet het mengsel op de tomaten. Bestrooi met zout. Maal een beetje peper op de tomaten met de fijngehakte ui, niet op de helft met basilicum, het zou de fijne smaak bederven. Houd beide delen goed gescheiden bij het opdienen.
Voedings-
waarde
Energie660 KiloJoules
157 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
1 gram
2 gram