culinaire zaken .nl |
TomAtEnTomAtenTomatensalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
475 1 5 4 1 0.60 - - |
gram deciliter theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat wijn (wit) sap (citroen-) olie (olijf-) ui basilicum (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de tomaten in heel dunne plakjes en snipper de ui fijn. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs op een grote platte schaal. Bestrooi de ene helft met basilicum, en de andere met ui. Klop olie, wijn en citroensap goed door elkaar en giet het mengsel op de tomaten. Bestrooi met zout. Maal een beetje peper op de tomaten met de fijngehakte ui, niet op de helft met basilicum, het zou de fijne smaak bederven. Houd beide delen goed gescheiden bij het opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 660 KiloJoules 157 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 2 gram |