culinaire
zaken
.nl
Sperziebonenschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
250
1
4
3
3
1
gram
gram
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
aardappel ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
spek (rook-,mager)
bouillon (kruiden-)
peterselie ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Haal de bonen af, breek ze en kook ze in 15 minuten beetgaar. Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 10 minuten gaar. Houd ze meteen onder de koude kraan, verwijder de schil en snij ze in plakjes. Meng de sperziebonen en de aardappelen door elkaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Snipper de ui en voeg deze toe aan de spekjes. Zorg er voor de ui niet te bruin wordt. Voeg dan azijn, bouillon, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe. Roer en warm dit goed door. Giet de dressing over de aardappelen en de bonen en schep alles goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en strooi deze over het gerecht. Wijntip: Cotes du Rhone Prestige du Pape A.C. 1993.
Voedings-
waarde
Energie2357 KiloJoules
561 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
23 gram
6 gram