culinaire zaken .nl |
Sperziebonenschotel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Salade | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 250 1 4 3 3 1 |
gram gram gram deciliter eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
aardappel boon (sperzie-,vers) spek (rook-,mager) bouillon (kruiden-) peterselie olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) ui | ||
Berei- ding |
Haal de bonen af, breek ze en kook ze in 15 minuten beetgaar. Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 10 minuten gaar. Houd ze meteen onder de koude kraan, verwijder de schil en snij ze in plakjes. Meng de sperziebonen en de aardappelen door elkaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Snipper de ui en voeg deze toe aan de spekjes. Zorg er voor de ui niet te bruin wordt. Voeg dan azijn, bouillon, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe. Roer en warm dit goed door. Giet de dressing over de aardappelen en de bonen en schep alles goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en strooi deze over het gerecht. Wijntip: Cotes du Rhone Prestige du Pape A.C. 1993. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2357 KiloJoules 561 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 23 gram 6 gram |