culinaire zaken .nl |
Sambal goreng tahoe | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1 3 20 4 4 3 3 2 2 |
deciliter deciliter centiliter gram teentje stuks theelepel stuks stuks stuks |
ketjap (manis) melk (kokos-) olie laos (vers) knoflook peper (rood) trassi salam (blad) tahoe ui | ||
Berei- ding |
Snij de tahoe in blokjes en frituur deze in ruim olie krokant. Snij de ui, knoflook en de pepers fijn en fruit dit aan in olie met trassie. Voeg tevens hier de laos en de salambladeren aan toe. Giet hier de zoete ketjap en de kokosmelk bij en kook dit even door. In dit vocht verwarmen we de tahoe verder op. Serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 424 KiloJoules 101 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 4 gram 2 gram |