culinaire zaken .nl |
Salade van tonijn en sperziebonen 2 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Salade Vis / Zeevruchten | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 250 4 2 2 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,blik) tonijn (olie,blik) tomaat azijn (naturel) bieslook (vers) ui zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de bonen uitlekken. Snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verwijder zonodig velletjes en graten. Snij de tomaat in partjes. | |||
Berei- ding |
Doe de bonen in een ruime schaal. Voeg de ui toe. Maak de tonijn los met een vork en doe ze, samen met de tomaten, bij de bonen. Maak de dressing met de tonijnolie, azijn, peper en zout en de fijngeknipte bieslook en doe de dressing door de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 972 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 23 gram 2 gram |