culinaire
zaken
.nl
Salade van tonijn en sperciebonen 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
115
100
100
20
6
6
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,blik)
sla (gemengd) ingrediënt info
tonijn (blik)
aardappel ingrediënt info
olijf (gevuld)
sap (citroen-)
tomaat ingrediënt info
kappertjes
ui (rood) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
mosterd
paprika (groen) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verdeel de sla over twee borden. Tomaten wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in partjes snijden. Sperziebonen afgieten. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Gekookte aardappel in blokjes snijden. Tonijn in zeef uit laten lekken.

In een kommetje citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout door elkaar roeren. Alle ingredienten op de sla rangschikken en de dressing over de salade sprenkelen.
Voedings-
waarde
Energie959 KiloJoules
228 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
18 gram
5 gram