culinaire zaken .nl |
Salade van tonijn en sperciebonen 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Salade Vis / Zeevruchten | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
115 100 100 20 6 6 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram stuks theelepel stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,blik) sla (gemengd) tonijn (blik) aardappel olijf (gevuld) sap (citroen-) tomaat kappertjes ui (rood) olie (olijf-) mosterd paprika (groen) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verdeel de sla over twee borden. Tomaten wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in partjes snijden. Sperziebonen afgieten. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Gekookte aardappel in blokjes snijden. Tonijn in zeef uit laten lekken. In een kommetje citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout door elkaar roeren. Alle ingredienten op de sla rangschikken en de dressing over de salade sprenkelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 959 KiloJoules 228 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 18 gram 5 gram |