culinaire zaken .nl |
Salade (tomaat en olijven) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
80 60 5 10 4 3 3 2 1 0.50 - - |
gram gram centiliter stuks stuks stuks blaadje theelepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas dressing (becel, dieet-) yoghurt (mager) olijf (zwart) tomaat augurk sla sap (citroen-) peterselie kappertjes peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Was de tomaten, snij ze in vier partjes en verwijder het zaad. Halveer de olijven en snij de augurken in plakjes. Snij de kaas in blokjes. Was de slabladeren, laat ze goed uitlekken en snij ze in reepjes. Doe alles in een kom en voeg er de kappertjes aan toe. Maak dan de dressing: roer de dressing los met de magere yoghurt en breng dit op smaak met zout, peper, citroensap en de fijngehakte peterselie. Giet deze dressing over de salade ingredienten en garneer met een toefje peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 853 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 10 gram 5 gram |