culinaire
zaken
.nl
Sajoer tauge
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
2
2
2
2
1
1
1
0.25
-
deciliter
gram
teentje
eetlepel
stuks
centimeter
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
bouillon
tauge ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
kemirie (noot)
santen (blok) ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal
laos (poeder)
trassi
zout
Berei-
ding
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de laos en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 3 minuten. Voeg de bouillon en de santen toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de vloeistof 6 minuten zachtjes koken. Voeg de tauge toe en laat de sajoer 5 minuten zachtjes koeken tot de tauge net gaar begint te worden, maar nog enigszins knapperig is.
Voedings-
waarde
Energie617 KiloJoules
147 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
4 gram
2 gram