culinaire zaken .nl |
Sajoer tauge | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 2 2 2 2 1 1 1 0.25 - |
deciliter gram teentje eetlepel stuks centimeter stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
bouillon tauge knoflook olie (arachide-) kemirie (noot) santen (blok) ui sambal laos (poeder) trassi zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de laos en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 3 minuten. Voeg de bouillon en de santen toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de vloeistof 6 minuten zachtjes koken. Voeg de tauge toe en laat de sajoer 5 minuten zachtjes koeken tot de tauge net gaar begint te worden, maar nog enigszins knapperig is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 617 KiloJoules 147 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 4 gram 2 gram |