culinaire
zaken
.nl
Rode koolsalade met pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
50
3
3
1
1
0.50
0.50
0.25
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kool (rood)
pruim (gedroogd)
spekblokjes
sap (citroen-)
olie ingrediënt info
appel
amandel (gepeld) ingrediënt info
honing
kaneel (poeder)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Van kool lelijk blad verwijderen. In smalle reepjes snijden en in vergiet doen. 0.5 liter kokend water erover schenken en laten uitlekken en afkoelen. In slaschaal doen: olie, citroensap, zout, peper, kaneel, kruidnagelpoeder en (vloeibare) honing. Tot sausje roeren.
In koekepan spekblokjes circa 3 minuten uitbakken. Amandelen 1 minuut meebakken. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Aan sausje toevoegen: kool, appel en pruimen. Door elkaar scheppen. Spek en amandelen erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie902 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
7 gram
4 gram