culinaire zaken .nl |
Rode koolsalade met pruimen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 50 3 3 1 1 0.50 0.50 0.25 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kool (rood) pruim (gedroogd) spekblokjes sap (citroen-) olie appel amandel (gepeld) honing kaneel (poeder) kruidnagel (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Van kool lelijk blad verwijderen. In smalle reepjes snijden en in vergiet doen. 0.5 liter kokend water erover schenken en laten uitlekken en afkoelen. In slaschaal doen: olie, citroensap, zout, peper, kaneel, kruidnagelpoeder en (vloeibare) honing. Tot sausje roeren. In koekepan spekblokjes circa 3 minuten uitbakken. Amandelen 1 minuut meebakken. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Aan sausje toevoegen: kool, appel en pruimen. Door elkaar scheppen. Spek en amandelen erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 902 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 7 gram 4 gram |