culinaire zaken .nl |
Preisalade met radijs en olijven | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:02 | |
Indelingen | Groente | Salade | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 8 8 3 1 1 1 - |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
prei radijs olijf (zwart,pitvrij) olie (olijf-) azijn (wijn-) mosterd (dragon-) suiker zout | ||
Voor- berei- ding |
Maak de prei schoon en snij deze in heel smalle ringen. Was de preiringen en kook ze circa 3 minuten in weinig water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Snij de olijven in plakjes. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout. | |||
Berei- ding |
Schep de prei, de radijs en de olijven door elkaar en schenk het sausje erover. Bereiding in de magnetron: kook de preiringetjes met 2 eetlepels water (per 300 gram prei), afgedekt circa 2 minuten op vol. Laat ze in een vergiet uitlekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1214 KiloJoules 289 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 3 gram 4 gram |