culinaire
zaken
.nl
Plat brood met rozemarijn
(Focaccia al rosmarino)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
30
5
2
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
naar smaak
bloem ingrediënt info
gist (vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Los de gist op in 1 deciliter lauw water. Vermeng de gist met 250 gram bloem en kneed hier een elastisch deeg van. Maak er een bol van, doe deze in een kom en laat dit afgedekt op een warme plaats rijzen (1 uur). Sla de lucht uit het deeg, kneed de rest van de bloem erdoorheen samen met de olijfolie, het zout en de rozemarijn. Laat het deeg weer rijzen (1.5 uur). Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot een ronde plak (30 cm). Leg de deegplak op een ingevette bakplaat, bestrijk met een beetje olijfolie en bak de foccaccia 15-20 minuten in een oven op 220 graden. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedings-
waarde
Energie2352 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
106 gram
16 gram
2 gram