culinaire zaken .nl |
Plat brood met rozemarijn (Focaccia al rosmarino) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 30 5 2 - |
gram gram eetlepel theelepel naar smaak |
bloem gist (vers) olie (olijf-) rozemarijn zout | ||
Berei- ding |
Los de gist op in 1 deciliter lauw water. Vermeng de gist met 250 gram bloem en kneed hier een elastisch deeg van. Maak er een bol van, doe deze in een kom en laat dit afgedekt op een warme plaats rijzen (1 uur). Sla de lucht uit het deeg, kneed de rest van de bloem erdoorheen samen met de olijfolie, het zout en de rozemarijn. Laat het deeg weer rijzen (1.5 uur). Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot een ronde plak (30 cm). Leg de deegplak op een ingevette bakplaat, bestrijk met een beetje olijfolie en bak de foccaccia 15-20 minuten in een oven op 220 graden. Serveer warm of op kamertemperatuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2352 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 106 gram 16 gram 2 gram |