culinaire zaken .nl |
Pittige avocado-maissalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 4 3 2 2 1 1 3 0.50 0.50 |
gram theelepel eetlepel stuks stuks stuks stuks eetlepel zakje zakje |
mais (blik) sap (citroen-) olie ui (bos-) avocado peper (rood) tomaat (vlees-) kruidenmix (taco-) sla (gemengd) tortillachips (Chili) | ||
Berei- ding |
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne ringetjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de tomaat en snij hem in blokjes. Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in blokjes. Roer het citroensap, de tacokruiden en de olie tot een sausje. Schep de lente-uitjes, Spaanse peper, tomaat, avocado en mais erdoor. Verdeel de gemengde salade over de bordjes en schep de avocado-maissalade in het midden. Strooi de tortillachips erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1117 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 5 gram 8 gram |