culinaire
zaken
.nl
Pikante spinazie met pijnpitten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
25
3
2
2
1
kilogram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
spinazie (wild)
rozijn ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
pit (pijnboom-)
ansjovis (filet)
Voor-
berei-
ding
Week de rozijnen ongeveer 15 minuten in heet water. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de tomaat even aan. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Snij de ansjovisfilet klein. Giet de rozijnen af. Schep de ansjovisfilet en rozijnen door de spinazie. Warm het geheel goed door. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan en strooi ze over de spinazie. Lekker bij kalfskoteletten met salie.
Voedings-
waarde
Energie523 KiloJoules
125 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
7 gram
10 gram