culinaire zaken .nl |
Pikante spinazie met pijnpitten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 25 3 2 2 1 |
kilogram gram stuks eetlepel eetlepel stuks |
spinazie (wild) rozijn tomaat olie (olijf-) pit (pijnboom-) ansjovis (filet) | ||
Voor- berei- ding |
Week de rozijnen ongeveer 15 minuten in heet water. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de tomaat even aan. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Snij de ansjovisfilet klein. Giet de rozijnen af. Schep de ansjovisfilet en rozijnen door de spinazie. Warm het geheel goed door. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan en strooi ze over de spinazie. Lekker bij kalfskoteletten met salie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 523 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 7 gram 10 gram |