culinaire
zaken
.nl
Paprikasalade met ansjovis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
2
2
2
1
eetlepel
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ansjovis (filet)
knoflook ingrediënt info
kappertjes
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de paprika's op de bakplaat en verwarm ze circa 20 minuten tot ze zacht zijn en hier en daar zwarte plekken vertonen. Leg de paprika's in een schaal en dek deze af. Laat de paprika's zo circa 10 minuten staan.
Hak intussen de teentjes knoflook, kappertjes en ansjovis fijn. Trek met een puntig mesje het vel van de paprika's. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in repen van circa 1 centimeter. Leg de repen op een platte schaal.
Strooi de knoflook, kappertjes en ansjovis erover. Schenk het paprikavocht uit de schaal en de olijfolie erover.
Voedings-
waarde
Energie648 KiloJoules
154 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
4 gram
2 gram