culinaire zaken .nl |
Paprikasalade met ansjovis | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Oven | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 2 2 1 |
eetlepel stuks stuks stuks teentje eetlepel |
olie (olijf-,extra vierge paprika (geel) paprika (rood) ansjovis (filet) knoflook kappertjes | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de paprika's op de bakplaat en verwarm ze circa 20 minuten tot ze zacht zijn en hier en daar zwarte plekken vertonen. Leg de paprika's in een schaal en dek deze af. Laat de paprika's zo circa 10 minuten staan. Hak intussen de teentjes knoflook, kappertjes en ansjovis fijn. Trek met een puntig mesje het vel van de paprika's. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in repen van circa 1 centimeter. Leg de repen op een platte schaal. Strooi de knoflook, kappertjes en ansjovis erover. Schenk het paprikavocht uit de schaal en de olijfolie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 648 KiloJoules 154 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 4 gram 2 gram |