culinaire zaken .nl |
Oerap (indonesisch groentegerecht) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 100 100 100 50 3 20 3 3 2 1 0.50 - - |
deciliter gram gram gram gram centiliter gram stuks stuks teentje theelepel bosje naar smaak naar smaak |
water tauge kool (wit) prei kokos (geraspt) olie laos (vers) djeroek poeroet peper (rood) knoflook trassi selderij (blad-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de prei, de witte kool, de rode pepers fijn. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in olie onder toevoeging van de in strips gesneden rode peper, de laos en de trassie. Giet hierbij water en stoof hierin de prei en witte kool halfgaar. Voeg tot slot de tauge toe en maak de oerap af met gehakte selderij en de kokosrasp. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 594 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |