culinaire zaken .nl |
Komkommer met gorgonzola | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:11 | |
Indelingen | Goedkoop Salade | Vegetarisch Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 2 1 1 1 1 1 |
gram eetlepel stuks stuks theelepel eetlepel stuks |
kaas (Gorgonzola) olie komkommer citroen mosterd room (koffie-) paprika (groen) | ||
Berei- ding |
Paprika wassen. Kapje eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In ringen snijden. Komkommer wassen en in plakjes snijden. Citroen wassen. Helft van citroen in plakjes snijden. Plakjes halveren. Andere helft uitpersen. In kommetje doen: citroensap, olie, mosterd en koffieroom. Tot sausje roeren. Op schaal paprika, komkommer en schrijfjes citroen rangschikken. Sausje erover schenken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Gorgonzola boven salade verkruimelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 779 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 6 gram 2 gram |