culinaire zaken .nl |
Kampersalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 1 0.25 - - |
stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
ui olie (olijf-) peterselie (vers) azijn (wijn-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de ui in ringen en hak de peterselie fijn. Breng een grote pan met water aan de kook. Vul een kom met water en ijsblokjes of alleen met ijswater. Leg de uienringen in een frituurmandje en laat ze in het kokende water zakken. Houd deze met een schuimspaan onder. Neem het mandje zodra het water weer kookt, uit de pan en dompel het in het ijswater. Waardoor ze knapperig blijven. Schud het mandje een beetje heen en weer om alle uien tegelijk te laten afkoelen. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken of draai ze even in een slacentrifuge. Leg ze daarna op een platte schaal. Klop van azijn en olie een vinaigrettesaus en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg dan de fijngehakte peterselie toe. Schenk de vinaigrettesaus op de uien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 483 KiloJoules 115 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 1 gram 0 gram |