culinaire
zaken
.nl
Italiaanse aardappelkoekjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
125
40
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
kaas (parmezaans)
kruiden (keuken-,italiaan
olie ingrediënt info
oregano ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze. Meng het bloem in gedeelten door de puree. Roer de kaas, het zout en de peper erdoor. Laat het geheel koud worden. Vorm van het deeg dikke koekjes.

Verhit in een koekepan een laagje van circa 1.5 centimeter olie. Bak de aardappelkoekjes op matig vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Halverwege keren.

Schep de koekjes op een schaal. Garnee ze met oregano.
Voedings-
waarde
Energie1218 KiloJoules
290 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram