culinaire zaken .nl |
Italiaanse aardappelkoekjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 125 40 1 1 1 - - |
gram gram gram theelepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel bloem kaas (parmezaans) kruiden (keuken-,italiaan olie oregano peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze. Meng het bloem in gedeelten door de puree. Roer de kaas, het zout en de peper erdoor. Laat het geheel koud worden. Vorm van het deeg dikke koekjes. Verhit in een koekepan een laagje van circa 1.5 centimeter olie. Bak de aardappelkoekjes op matig vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Halverwege keren. Schep de koekjes op een schaal. Garnee ze met oregano. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1218 KiloJoules 290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |