culinaire zaken .nl |
Ui gevuld met ansjovis (Cipolle ripiene) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:12 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 3 2 2 1 1 |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel teentje sneetje |
olijf (zwart) ui ansjovis peterselie olie (olijf-) knoflook brood (volkoren) | ||
Berei- ding |
Breng 2 liter water aan de kook en kook de uien 15 minuten. Halveer ze en hol ze uit met een lepel. Laat een wand van 0.5 centimeter dikte zitten. Hak het binnenste van de ui fijn en vermeng dit met de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte olijven, de gehakte ansjovis en het broodkruim. Vul de uien met dit mengsel. Vet een ovenvaste schaal in met olijfolie, doe de uien erin en giet de resterende olijfolie erover. Bak 40 minuten in een oven op 180 C | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 669 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 6 gram 2 gram |