culinaire
zaken
.nl
Aardappel gevuld met kaas-gratin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
100
30
1
-
-
stuks
deciliter
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
kaas (belegen)
amandel (snippers) ingrediënt info
eidooier
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Neem voor elke eter een grote aardappel. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar. Giet de aardapplen af en laat ze afkoelen.
Rasp de kaas.

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Berei-
ding
Vet een ovenschaal in met boter. Leg de aardappelen op de meest platte kant en snij van de bovenkant een kapje af. Hol de aardappelen zoveel mogelijk uit. Pureer het uitholsel. Roer de gehakte amandelen, de eidooier en zoveel melk door de aardappelpuree tot het een luchtige puree is. Roer de kaas erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de aardappelen met het aardappel-kaasmengsel. Zet de aardappelen in de ovenschaal zetten. Plaats de schaal in het midden van oven en laat de aardappelen in circa. 25 minuten goudbruin gratineren.
Voedings-
waarde
Energie1028 KiloJoules
245 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
12 gram
2 gram