culinaire zaken .nl |
Aardappel gevuld met kaas-gratin | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk Oven | Vegetarisch Zonder Additieven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 100 30 1 - - |
stuks deciliter gram gram stuks naar smaak naar smaak |
aardappel melk kaas (belegen) amandel (snippers) eidooier peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Neem voor elke eter een grote aardappel. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar. Giet de aardapplen af en laat ze afkoelen. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Vet een ovenschaal in met boter. Leg de aardappelen op de meest platte kant en snij van de bovenkant een kapje af. Hol de aardappelen zoveel mogelijk uit. Pureer het uitholsel. Roer de gehakte amandelen, de eidooier en zoveel melk door de aardappelpuree tot het een luchtige puree is. Roer de kaas erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de aardappelen met het aardappel-kaasmengsel. Zet de aardappelen in de ovenschaal zetten. Plaats de schaal in het midden van oven en laat de aardappelen in circa. 25 minuten goudbruin gratineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1028 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 12 gram 2 gram |