| culinaire zaken .nl |
Gestoofde paprika's | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
| Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1.25 20 3 1 1 1 |
deciliter gram stuks teentje theelepel eetlepel |
room (slag-) boter (room-) paprika (rood) ![]() knoflook ![]() ansjovis (pasta) peterselie (vers) ![]() | ||
| Voor- berei- ding |
De paprika's van zaadlijsten en zaad ontdoen, het vruchtvlees wassen en in reepjes snijden. De knoflook pellen. De boter in een ondiepe, wijde ovenvaste schaal (onafgedekt) 1-2 minuten op 100% verwarmen. De reepjes paprika door de boter scheppen en (onafgedekt) circa 2 minuten op 100% verwarmen. Intussen de knoflook boven de slagroom uitpersen en ansjovispasta naar smaak door de slagroom roeren. | |||
| Berei- ding |
Het slagroommengsel over de paprika schenken en alles (afgedekt) in 8-10 minuten op 50% gaar stoven. Het gerecht (afgedekt) 5 minuten laten nagaren, met peterselie garneren en serveren met gekookte rijst en schnitzels. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 880 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 4 gram |