culinaire
zaken
.nl
Gestoofde paprika's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
20
3
1
1
1
deciliter
gram
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
room (slag-)
boter (room-)
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ansjovis (pasta)
peterselie (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De paprika's van zaadlijsten en zaad ontdoen, het vruchtvlees wassen en in reepjes snijden. De knoflook pellen. De boter in een ondiepe, wijde ovenvaste schaal (onafgedekt) 1-2 minuten op 100% verwarmen. De reepjes paprika door de boter scheppen en (onafgedekt) circa 2 minuten op 100% verwarmen. Intussen de knoflook boven de slagroom uitpersen en ansjovispasta naar smaak door de slagroom roeren.
Berei-
ding
Het slagroommengsel over de paprika schenken en alles (afgedekt) in 8-10 minuten op 50% gaar stoven. Het gerecht (afgedekt) 5 minuten laten nagaren, met peterselie garneren en serveren met gekookte rijst en schnitzels.
Voedings-
waarde
Energie880 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
4 gram