culinaire zaken .nl |
Gestoofde broccoli met rode wijn en ansjovis (Brocoli stufati al vino) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:02 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 5 4 1 1 - - |
gram deciliter stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
broccoli wijn (rood) ansjovis olie (olijf-) ui kappertjes zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verdeel de broccoli in roosjes. Verdeel de stengels in dunne plakjes. Verhit de olijfolie en fruit op zacht vuur de uiringen 2 minuten Voeg de broccoli en de ansjovis toe. Blus af met de wijn en laat het geheel met gesloten deksel 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 936 KiloJoules 223 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 10 gram 4 gram |