culinaire zaken .nl |
Gemarineerde champignons | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 7.50 7.50 2 2 1 1 0.50 - - |
gram centiliter centiliter eetlepel theelepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
champignon wijn (wit) bouillon olie (olijf-) kruiden (Provencaals) puree (tomaten-) laurier (blad) citroen zout peper | ||
Berei- ding |
De champignons met een vochtig doekje schoon vegen, grote exemplaren eventueel in vieren snijden. De overige ingredienten in een ovenvaste schaal of glazen litermaat door elkaar roeren en de champignons erdoor scheppen. De champignons (afgedekt) 10-12 minuten op 50% verwarmen. Door 50% te gebruiken, kunnen de ingredienten goed op elkaar inwerken. De champignons op smaak brengen met zout en peper en in het kookvocht af laten koelen. De gemarineerde champignons smaken lekker bij koud vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 370 KiloJoules 88 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 3 gram 2 gram |