culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde venkel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
50
4
1
1
-
-
deciliter
gram
knol
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
kaas (parmezaans)
venkel (knol)
boter (room-)
kaas (mozzarella)ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Maak de venkel schoon en snij de knollen in vieren. Kook ze in wat water en zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Vet een lage ovenschaal in met de boter. Leg de venkel er naast elkaar in. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op de venkel. Schenk de room erover. Strooi er wat nootmuskaat en de Parmezaanse kaas erover. Leg hier en daar nog een klein klontje boter. Bak de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1309 KiloJoules
312 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
10 gram
0 gram