culinaire zaken .nl |
Gegratineerde venkel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 4 1 1 - - |
deciliter gram knol eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
room (slag-) kaas (parmezaans) venkel (knol) boter (room-) kaas (mozzarella) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Maak de venkel schoon en snij de knollen in vieren. Kook ze in wat water en zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Vet een lage ovenschaal in met de boter. Leg de venkel er naast elkaar in. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op de venkel. Schenk de room erover. Strooi er wat nootmuskaat en de Parmezaanse kaas erover. Leg hier en daar nog een klein klontje boter. Bak de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1309 KiloJoules 312 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 10 gram 0 gram |