culinaire
zaken
.nl
Garnalensouffle
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
200
150
40
30
4
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
kaas (belegen,Goudse)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en laat deze op laag vuur in de saus smelten. Roer de garnalen door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Splits de eieren. Klop de eidooiers los, roer er 3 eetlepels van de warme saus door en schenk het dooiermengsel onder goed doorroeren bij de saus. Neem de pan met saus van het vuur. Klop de eiwitten stijf en schep het stijfgeslagen eiwit door de saus. Doe het mengsel in een soufflevorm en bak de souffle 35 minuten in een op 225 graden c voorverwarmde oven. Serveer de souffle na het bakken onmiddellijk.
Voedings-
waarde
Energie1676 KiloJoules
399 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
31 gram
0 gram