culinaire zaken .nl |
Garnalensouffle | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 150 40 30 4 - - |
deciliter gram gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
melk garnaal (Hollands,gepeld) kaas (belegen,Goudse) boter (room-) bloem ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en laat deze op laag vuur in de saus smelten. Roer de garnalen door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Splits de eieren. Klop de eidooiers los, roer er 3 eetlepels van de warme saus door en schenk het dooiermengsel onder goed doorroeren bij de saus. Neem de pan met saus van het vuur. Klop de eiwitten stijf en schep het stijfgeslagen eiwit door de saus. Doe het mengsel in een soufflevorm en bak de souffle 35 minuten in een op 225 graden c voorverwarmde oven. Serveer de souffle na het bakken onmiddellijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1676 KiloJoules 399 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 31 gram 0 gram |