culinaire zaken .nl |
Frikadel Tjabe (Gevulde groene pepers) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 75 15 5 3 2 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks teentje theelepel theelepel stuks theelepel stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) boter (room-) peper (Spaans,groen) ui (rood) knoflook ketoembar sereh (vers) ei (kip) djahe prei peterselie sap (citroen-) komijn (gemalen) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
De kruiden, behalve de prei en de peterselie, worden fijngestampt en met de twee eierdooiers, de prei, het citroensap en de peterselie door het gehakt gemengd. De lomboks worden met dit gehakt gevuld en met eiwit bestreken. Bak ze, in hete boter of olie aan beide kanten bruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2940 KiloJoules 700 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 28 gram 4 gram |