culinaire zaken .nl |
Bleekselderijsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 25 5 2 1 1 0.50 - - |
gram gram stengel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
feta pit (pijnboom-) selderij (bleek-) olie (olijf-) citroen bieslook (vers) basilicum (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snij ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snij de feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje en laat de salade minstens 1 uur intrekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze door de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1973 KiloJoules 470 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 21 gram 38 gram |