culinaire
zaken
.nl
Bleekselderijsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
25
5
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
stengel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
feta
pit (pijnboom-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
citroen
bieslook (vers) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snij ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snij de feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje en laat de salade minstens 1 uur intrekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze door de salade.
Voedings-
waarde
Energie1973 KiloJoules
470 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
21 gram
38 gram