culinaire zaken .nl |
Bietjessalade met ui | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 1.50 1 1 1 - - |
gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
biet (gekookt) olie azijn ui sinaasappel mierikswortel (rasp) zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. Sinaasappel goed wassen. Helft van schil boven kom raspen. Rest van sinaasappelschil er dun afsnijden en in reepjes snijden. Aan sinaasappelrasp toevoegen: ui, olie, azijn, mosterd, mierikswortel, zout en peper. Tot sausje roeren. Bietjes ontvellen en eventueel in vieren snijden. Bietjes door sausje scheppen. Garneren met sinaasappelreepjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 439 KiloJoules 105 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |