culinaire
zaken
.nl
Bietjessalade met ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
1.50
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
biet (gekookt) ingrediënt info
olie ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
mierikswortel (rasp)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en fijnsnipperen. Sinaasappel goed wassen. Helft van schil boven kom raspen.
Rest van sinaasappelschil er dun afsnijden en in reepjes snijden. Aan sinaasappelrasp toevoegen: ui, olie, azijn, mosterd, mierikswortel, zout en peper. Tot sausje roeren. Bietjes ontvellen en eventueel in vieren snijden.
Bietjes door sausje scheppen. Garneren met sinaasappelreepjes.
Voedings-
waarde
Energie439 KiloJoules
105 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
2 gram
2 gram