culinaire zaken .nl |
Atjar Ketimoen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:17 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 15 3 2 2 1 - - |
deciliter centiliter gram stuks stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
olie azijn (blank) suiker peper (rood) ui (rood) knoflook komkommer peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de komkommer over de lengte in vieren. Verwijder nu de zaadlijsten en snij de komkommers in langwerpige schijven. Doe deze in een schaal en voeg er de in ringen gesneden rode ui, gehakte knoflook, suiker, azijn en olie toe. Snij de rode pepers door midden en verwijder de zaadjes. Snij de pepers nu in fijne strips en voeg dit tevens toe aan de komkommer. Laat de atjar onder voortdurend roeren plus minus 4 uur in de koeling staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 894 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 2 gram 2 gram |