culinaire zaken .nl |
Atjar Biet (Rode bietjes in zuur) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 4 3 1 |
eetlepel stuks stuks stuks theelepel |
azijn peperkorrel biet (gekookt) kruidnagel djahe | ||
Berei- ding |
De bieten worden eerst goed schoongewassen. Daarna worden de bieten in hun geheel ruim een half uur gekookt tot ze gaar zijn. Laat ze koud worden, schil ze en snij ze in vierkante of ronde stukjes. De azijn met de djahe koken, laten afkoelen. Doe de bieten in een stopfles, doe er de kruidnagels en de peperkorrels bij. Giet hier de azijn over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 180 KiloJoules 43 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 0 gram |