culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.30
5
4
3
2
1.50
1
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stengel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
bieslook (vers) ingrediënt info
tomaat (kers-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze meteen. Snij ze in niet te dunne plakjes.

2. Breng de bouillon met de azijn en het snuifje suiker aan de kook, giet de vloeistof over de aardappelschijfjes en laat een kwartier intrekken.

3. Roer intussen de yoghurt door de mayonaise. Laat de augurken uitlekken en snij ze in plakjes. Snij de gewassen radijsjes in plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de vruchten in partjes. Knip de tuinkers van het matje.

4. Laat de aardappelen uitlekken en vermeng ze met de andere ingredienten. Maak de salade aan met de yoghurtmayonaise
Voedings-
waarde
Energie753 KiloJoules
179 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
9 gram
11 gram