culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.30 5 4 3 2 1.50 1 - - |
gram deciliter eetlepel stuks stengel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
aardappel yoghurt (Bulgaars) bieslook (vers) tomaat (kers-) selderij (bleek-) ei (kip) sap (citroen-) ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze meteen. Snij ze in niet te dunne plakjes. 2. Breng de bouillon met de azijn en het snuifje suiker aan de kook, giet de vloeistof over de aardappelschijfjes en laat een kwartier intrekken. 3. Roer intussen de yoghurt door de mayonaise. Laat de augurken uitlekken en snij ze in plakjes. Snij de gewassen radijsjes in plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de vruchten in partjes. Knip de tuinkers van het matje. 4. Laat de aardappelen uitlekken en vermeng ze met de andere ingredienten. Maak de salade aan met de yoghurtmayonaise | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 753 KiloJoules 179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 9 gram 11 gram |