culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen met zure room uit de magnetron | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron Goedkoop | Makkelijk Snel Vegetarisch | Zonder Additieven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 1 1 1 - - |
eetlepel stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
room (zuur) aardappel knoflook bieslook (vers) tijm zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Prik ze met een vork hier en daar in en leg ze op een bord. | |||
Berei- ding |
Pof de aardappelen in de magnetron in 10-12 minuten op vol vermogen (700) gaar. Pers intussen het teentje knoflook boven de zure room uit. Roer de bieslook en tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en laat ze nog even nagaren. Neem de aardappelen uit de folie, snij ze aan de bovenkant open en schep het zure roommengsel erin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 567 KiloJoules 135 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 2 gram |