culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappelblokjes met knoflook en rozemarijn | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Goedkoop | Makkelijk Vegetarisch | Zonder Additieven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
- - 1 4 3 1 |
naar smaak naar smaak kilogram eetlepel teentje theelepel |
zout peper aardappel olie knoflook rozemarijn | ||
Voor- berei- ding |
Schild de aardappels en snijd ze in blokjes ter grootte van een grote dobbelsteen. Schenk zoveel water op de blokjes aardappel dat ze juist onderstaan. Laat dit een uurtje staan. | |||
Berei- ding |
Giet het water van de aardappels en breng ze in vers water met zout en 1 gepelde teen knoflook aan de kook. Laat de dobbelsteentjes aardappel 2 minuten koken en giet ze af. Verwijder de teen knoflook. Verhit de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak hierin de voorgekookte aardappelblokjes aan. Knijp de teentjes knoflook hierboven uit en bestrooi deze met de rozemarijnnaaldjes. Bak de aardappels op een niet te hoge warmetbron in 15 minuten mooi bruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1305 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 5 gram 8 gram |