culinaire
zaken
.nl
Gebakken aardappelblokjes met knoflook en rozemarijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
-
-
1
4
3
1
naar smaak
naar smaak
kilogram
eetlepel
teentje
theelepel
zout
peper ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schild de aardappels en snijd ze in blokjes ter grootte van een grote dobbelsteen. Schenk zoveel water op de blokjes aardappel dat ze juist onderstaan. Laat dit een uurtje staan.
Berei-
ding
Giet het water van de aardappels en breng ze in vers water met zout en 1 gepelde teen knoflook aan de kook. Laat de dobbelsteentjes aardappel 2 minuten koken en giet ze af. Verwijder de teen knoflook. Verhit de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak hierin de voorgekookte aardappelblokjes aan. Knijp de teentjes knoflook hierboven uit en bestrooi deze met de rozemarijnnaaldjes. Bak de aardappels op een niet te hoge warmetbron in 15 minuten mooi bruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1305 KiloJoules
311 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
5 gram
8 gram