culinaire zaken .nl |
Aardappel/selderijsoufflee (Een soufflee per persoon) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven Bewerkelijk | Vegetarisch Zonder Additieven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 1 30 3 - - |
gram gram deciliter gram stuks naar smaak naar smaak |
aardappel (vastkokend) selderij (knol-) melk boter (room-) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Met knolselderij in circa 25 minuten gaar koken. souffleepotjes (inh. 2 deciliter) invetten. Oven voorverwarmen op 200 gram. Aardappelen en knolselderij afgieten en pureren. 2 eieren splitsen. Door puree roeren: 1/3 van de eieren, van overige eieren de dooiers, boter, melk, zout en peper. Eiwitten heel stijf kloppen. Luchtig door puree spatelen. Overdoen in potjes. In midden van oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven NIET openen. Doek over soufflees leggen en direct opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 810 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 8 gram 3 gram |