culinaire
zaken
.nl
Aardappel/selderijsoufflee
(Een soufflee per persoon)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
1
30
3
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Met knolselderij in circa 25 minuten gaar koken. souffleepotjes (inh. 2 deciliter) invetten. Oven voorverwarmen op 200 gram. Aardappelen en knolselderij afgieten en pureren. 2 eieren splitsen. Door puree roeren: 1/3 van de eieren, van overige eieren de dooiers, boter, melk, zout en peper. Eiwitten heel stijf kloppen. Luchtig door puree spatelen. Overdoen in potjes. In midden van oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven NIET openen. Doek over soufflees leggen en direct opdienen.
Voedings-
waarde
Energie810 KiloJoules
193 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
8 gram
3 gram