culinaire zaken .nl |
Aangeschoten ei-ijsbergsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 6 4.50 4 1 0.50 - - |
deciliter stuks eetlepel stuks krop eetlepel naar smaak naar smaak |
wijn (wit) ui (sjalot) olie (olijf-) ei (kip) sla (ijsberg-) kappertjes zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de eieren hard. Snipper de uien en hak de kappertjes fijn. Snij de eieren in dunne plakjes. Wrijf de eierdooiers door een zeef in een kleine kom of prak ze met een vork fijn. Houd de lege ringen ei apart. Voeg de olie langzaam toe aan de geprakte eierdooiers. Roer deze er met een pollepel goed door. Voeg de wijn toe en roer tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met zout en peper. Schep sla en uitjes door elkaar, maar bewaar wat groene stukjes van de ui. Leg de sla op een platte schaal. Snij de kapjes van de eiwitten heel fijn en voeg ze toe aan de saus. Schenk de saus midden op de sla, leg de eiwitten er omheen en strooi hierop de bewaarde ui. Voeg voor een pittiger salade twee theelepels fijngehakte kappertjes aan de saus toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 979 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 8 gram 1 gram |