culinaire zaken .nl |
Wafels, losse; met suiker van gistdeeg (De zogenaamde Belgische wafel.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 20 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 400 400 150 100 4 2 0.50 - |
kilogram deciliter gram gram gram gram stuks zakje theelepel naar smaak |
bloem (tarwe-) melk boter (room-) suiker suiker (parel-) gist (vers) ei (kip) suiker (vanille-) zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Men kan eventueel de grein- of parelsuiker vervangen door rozijnen. Ook kan men de wafels nog met poedersuiker bestrooien. Doe in een grote deegkom; de bloem, de melk, de vanillesuiker, de gist, de gesmolten boter, de helft van de kistalsuiker, en de eierdooiers. Meng dit alles goed tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze onder het beslag. Laat alles nu een uur rijzen. Schep daarna de rest van de kristalsuiker en de kaneel onder het beslag. Op het allerlaatste moment scheppen we de grein- of parelsuiker of eventueel de rozijnen door het beslag. Laat een wafelijzer met zo'n groot mogelijke gaten heet worden en vet het in met wat boter. Bak nu hierin van het beslag mooie goudgele wafels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1913 KiloJoules 455 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 12 gram 8 gram |