culinaire zaken .nl |
Luikse wafels (Wafels met parelsuiker.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 15 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 500 3.50 100 20 4 0.50 |
kilogram gram gram deciliter gram gram stuks zakje |
bloem (tarwe-) ![]() suiker (parel-) boter (room-) melk ![]() gist (vers) zout ei (kip) ![]() suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
De verse gist kan men vervangen door droge, neem dan de helft aan gewicht. In dit geval is dat dus 50 gram. De boter mag men vervangen door margarine. - Doe bloem, melk, gist, eieren, zout en vanillesuiker in een mengkom en maak er een deeg van. Laat de deeg nu 30 minuten rusten. - Werk al knedend de zachte boter in de deeg, daarna de parelsuiker. - Verdeel de deeg in porties van 100 gram en laat ze dan 15 minuten rusten alvorens te gaan bakken. - Het wafelijzer voorverwarmen. Het wafelijzer moet niet ingevet worden. De baktijd is circa 3 minuten per wafel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2334 KiloJoules 556 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 15 gram 11 gram |