culinaire
zaken
.nl
Luikse wafels
(Wafels met parelsuiker.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
500
3.50
100
20
4
0.50
kilogram
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
zakje
bloem (tarwe-) ingrediënt info
suiker (parel-)
boter (room-)
melk ingrediënt info
gist (vers)
zout
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
De verse gist kan men vervangen door droge, neem dan de helft aan gewicht. In dit geval is dat dus 50 gram.
De boter mag men vervangen door margarine.

- Doe bloem, melk, gist, eieren, zout en vanillesuiker in een mengkom en maak er een deeg van. Laat de deeg nu 30 minuten rusten.
- Werk al knedend de zachte boter in de deeg, daarna de parelsuiker.
- Verdeel de deeg in porties van 100 gram en laat ze dan 15 minuten rusten alvorens te gaan bakken.
- Het wafelijzer voorverwarmen. Het wafelijzer moet niet ingevet worden. De baktijd is circa 3 minuten per wafel.
Voedings-
waarde
Energie2334 KiloJoules
556 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
15 gram
11 gram