culinaire
zaken
.nl
Brood met zongedroogde tomaten en noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
200
50
50
25
14
2
2
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
bloem (tarwe-) ingrediënt info
water (lauw)
kaas (Cottage Cheese)
tomaat (gedroogd,op olie) ingrediënt info
pit (pompoen-)
noot (pistache-)
gist (poeder)
olie (druivepit-) ingrediënt info
zout
ui (sjalot) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker
ei (kip)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiding met de hand:
* Roer het gist door wat lauwe water, roer dan de huttenkasse (of kwark), zout, suiker, de druivenpitolie en het rauwe ei erdoor. Doe de helft van de bloem erdoor en daarna beetje bij beetje het water en de rest van de bloem. Kneed het deeg door het te strekken en dubbel te klappen. Zorg voor een mooie elastische deeg.
* Kneed vervolgens het sjalotje, de uitgelekte en in stukjes gesneden tomaten, de pompoenpitten ook wel pita's genoemt (of walnoten) en de pistachenoten door het deeg en vorm een mooie ronde bol.
* Vet een kom in met de zonnebloemolie en laat de deegbol er doorheen rollen zodat hij rondom vettig is. Afdekken met een theedoek en het deeg circa 40 minuten laten rijzen tot de bol twee keer zo groot is.
* Doe het deeg daarna op een ingevette bakvorm (20 centimeter doorsnee) en laat het nog 15 minuten narijzen. Strijk het geklopte ei er met een kwastje over en maak horizontaal en vertikaal twee paralel lopende inkepingen in het deeg.
* Bak het brood 30-40 minuten in een oven bij 200 graden Celcius. Haal daarna het brood uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster.

Bereiding met de broodmaker:
* Doe alle ingredienten in de broodmaker en voeg er nog 30 gram meelverbeteraar en 1 deciliter water extra toe. Stel in op normaal en een lichte korst.
Voedings-
waarde
Energie2382 KiloJoules
567 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
74 gram
25 gram
15 gram