culinaire zaken .nl |
Brood met zongedroogde tomaten en noten | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 200 50 50 25 14 2 2 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram gram gram gram gram eetlepel theelepel stuks stuks theelepel stuks eetlepel |
bloem (tarwe-) water (lauw) kaas (Cottage Cheese) tomaat (gedroogd,op olie) pit (pompoen-) noot (pistache-) gist (poeder) olie (druivepit-) zout ui (sjalot) ei (kip) suiker ei (kip) olie (zonnebloem-) | ||
Berei- ding |
Bereiding met de hand: * Roer het gist door wat lauwe water, roer dan de huttenkasse (of kwark), zout, suiker, de druivenpitolie en het rauwe ei erdoor. Doe de helft van de bloem erdoor en daarna beetje bij beetje het water en de rest van de bloem. Kneed het deeg door het te strekken en dubbel te klappen. Zorg voor een mooie elastische deeg. * Kneed vervolgens het sjalotje, de uitgelekte en in stukjes gesneden tomaten, de pompoenpitten ook wel pita's genoemt (of walnoten) en de pistachenoten door het deeg en vorm een mooie ronde bol. * Vet een kom in met de zonnebloemolie en laat de deegbol er doorheen rollen zodat hij rondom vettig is. Afdekken met een theedoek en het deeg circa 40 minuten laten rijzen tot de bol twee keer zo groot is. * Doe het deeg daarna op een ingevette bakvorm (20 centimeter doorsnee) en laat het nog 15 minuten narijzen. Strijk het geklopte ei er met een kwastje over en maak horizontaal en vertikaal twee paralel lopende inkepingen in het deeg. * Bak het brood 30-40 minuten in een oven bij 200 graden Celcius. Haal daarna het brood uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Bereiding met de broodmaker: * Doe alle ingredienten in de broodmaker en voeg er nog 30 gram meelverbeteraar en 1 deciliter water extra toe. Stel in op normaal en een lichte korst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2382 KiloJoules 567 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 74 gram 25 gram 15 gram |