culinaire zaken .nl |
Bolbuisjes uit Drenthe (Bolbuisjes zijn uit de kluiten gewassen poffertjes.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 125 125 100 50 50 2 1 |
deciliter gram gram gram gram gram stuks theelepel |
melk broodmix (bruin) meel (boekweit-) krent boter (room-) suiker (basterd-,l.bruin) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Zet de melk op het vuur en verwarm ze tot ze lauw is. Doe nu ALLES in een kom en klop er met een garde een niet te dik beslag van. Indien nodig nog wat extra melk toevoegen. De kom afdekken en op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Verwarm de bolbuisjespan (een pan voor dikke poffertjes) op een hoge vlam voor. Zet de warmtebron nu op halve kracht en vet de holletjes goed in met roomboter. Giet wat van het beslag in de holletjes en bak de bolbuisjesjes aan beide kanten mooi bruin en gaar. Serveer ze warm met roomboter besmeerd en bruine suiker erop. Lekker! (Koud laten de bolbuisjesjes zich ook goed eten.) Doeg, en de groetjes van Bartje want bolbuisjes lust hij wel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 605 KiloJoules 144 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 1 gram |