culinaire
zaken
.nl
Bolbuisjes uit Drenthe
(Bolbuisjes zijn uit de kluiten gewassen poffertjes.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
125
125
100
50
50
2
1
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
theelepel
melk ingrediënt info
broodmix (bruin)
meel (boekweit-)
krent ingrediënt info
boter (room-)
suiker (basterd-,l.bruin)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Zet de melk op het vuur en verwarm ze tot ze lauw is. Doe nu ALLES in een kom en klop er met een garde een niet te dik beslag van. Indien nodig nog wat extra melk toevoegen. De kom afdekken en op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Verwarm de bolbuisjespan (een pan voor dikke poffertjes) op een hoge vlam voor. Zet de warmtebron nu op halve kracht en vet de holletjes goed in met roomboter. Giet wat van het beslag in de holletjes en bak de bolbuisjesjes aan beide kanten mooi bruin en gaar.
Serveer ze warm met roomboter besmeerd en bruine suiker erop. Lekker!
(Koud laten de bolbuisjesjes zich ook goed eten.)
Doeg, en de groetjes van Bartje want bolbuisjes lust hij wel.
Voedings-
waarde
Energie605 KiloJoules
144 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
4 gram
1 gram