culinaire
zaken
.nl
Homemade scones met gorgonzola
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
1
-
25
85
1
5
100
gram
theelepel
naar smaak
gram
gram
stuks
eetlepel
gram
meel (zelfrijzend bak-)
bakpoeder
zout
suiker
boter (bak-)
ei (kip)ingrediënt info
melk ingrediënt info
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Berei-
ding
Zeef de bloem, bakpoeder, zout en suiker boven een kom. Boter en ei erdoor kneden en met melk een stevig deeg maken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot circa 1 centimeter dik uit.
Steek met een glas van ongeveer 5 centimeter doorsnede rondjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegrondjes op de bakplaat op enkele centimeters afstand van elkaar. Bestrijk de bovenkant van de deegrondjes met melk.
Bak de scones in circa 15 minuten in het midden van de oven. Snij de scones overlangs doormidden en besmeer de helften met Gorgonzola.
Voedings-
waarde
Energie2230 KiloJoules
531 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
13 gram
2 gram