culinaire zaken .nl |
Homemade scones met gorgonzola | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1 - 25 85 1 5 100 |
gram theelepel naar smaak gram gram stuks eetlepel gram |
meel (zelfrijzend bak-) bakpoeder zout suiker boter (bak-) ei (kip) melk kaas (Gorgonzola) | ||
Voor- berei- ding |
Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Zeef de bloem, bakpoeder, zout en suiker boven een kom. Boter en ei erdoor kneden en met melk een stevig deeg maken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot circa 1 centimeter dik uit. Steek met een glas van ongeveer 5 centimeter doorsnede rondjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegrondjes op de bakplaat op enkele centimeters afstand van elkaar. Bestrijk de bovenkant van de deegrondjes met melk. Bak de scones in circa 15 minuten in het midden van de oven. Snij de scones overlangs doormidden en besmeer de helften met Gorgonzola. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2230 KiloJoules 531 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 13 gram 2 gram |