culinaire zaken .nl |
Kaasscones met mosterdboter 2 | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 20 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2.50 0.50 1 1.75 30 1 120 |
gram theelepel theelepel stuks deciliter gram theelepel gram |
bloem bakpoeder zout ei (kip) melk boter (bak-) mosterdpoeder kaas (belegen) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de belegen kaas. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. | |||
Berei- ding |
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Klop het ei los met 1.5 deciliter melk en roer deze samen met de boter, mosterdpoeder en tweederde van de kaas door het bloemmengsel. Kneed met de handen tot een glad deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een lap van 2 centimeter dik. Steek met een uitsteekvorm (of een glas) cirkels uit het deeg. Voeg het deeg dat overblijft weer samen en rol deze weer uit. Steek daaruit opnieuw cirkels tot het deeg is opgebruikt. Leg de deegcirkels op een bakplaat en bestrijk ze met de rest van de melk. Strooi de overgebleven kaas erover. Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar. Laat de scones op rooster afkoelen en serveer ze warm of lauwwarm met mosterd- of kruidenboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 363 KiloJoules 86 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 0 gram |