culinaire
zaken
.nl
Kaasscones met mosterdboter 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
-
2
100
150
1
1
1
2
1
gram
naar smaak
theelepel
gram
gram
stuks
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
meel (zelfrijzend bak-)
zout
bakpoeder
kaas
boter (bak-)
ei (kip)ingrediënt info
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
mosterd (dyon-)
bieslook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de bieslook fijn. Splits het ei en klop de dooier los. Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Bakplaat invetten. Meel, zout, bakpoeder en kaas mengen. Een derde van de boter, ei en zoveel melk erdoor kneden tot soepel deeg ontstaat.
Rol het deeg uit tot een lap van 2.5 centimeter dik. Steek met een glas (doorsnede circa 4 cm) rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bestrijk de deegrondjes met eidooier.
Bak de scones in een oven in circa 8 minuten goudbruin. Laat de scones buiten de oven afkoelen.
Roer de rest van de boter romig met de mosterd en de bieslook. Halveer de scones overlangs en besmeer ze royaal met mosterdboter.
Voedings-
waarde
Energie741 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
4 gram
1 gram