culinaire zaken .nl |
Kaasscones met mosterdboter 1 | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 20 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 - 2 100 150 1 1 1 2 1 |
gram naar smaak theelepel gram gram stuks deciliter stuks eetlepel eetlepel |
meel (zelfrijzend bak-) zout bakpoeder kaas boter (bak-) ei (kip) melk ei (kip) mosterd (dyon-) bieslook | ||
Voor- berei- ding |
Hak de bieslook fijn. Splits het ei en klop de dooier los. Zeef het zelfrijzend bakmeel. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Bakplaat invetten. Meel, zout, bakpoeder en kaas mengen. Een derde van de boter, ei en zoveel melk erdoor kneden tot soepel deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een lap van 2.5 centimeter dik. Steek met een glas (doorsnede circa 4 cm) rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bestrijk de deegrondjes met eidooier. Bak de scones in een oven in circa 8 minuten goudbruin. Laat de scones buiten de oven afkoelen. Roer de rest van de boter romig met de mosterd en de bieslook. Halveer de scones overlangs en besmeer ze royaal met mosterdboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 741 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 1 gram |