culinaire zaken .nl |
Oliebollen met abrikoos en walnoten (Traditionele oliebollen anders klaargemaakt) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Brood En Banket | Feestelijk | Oud & Nieuw | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 2 1 1 - |
gram deciliter theelepel zakje theelepel naar smaak |
bloem melk suiker gist (poeder) zout suiker (poeder-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de abrikozen in hele kleine blokjes. Hak de walnoten fijn. Meng de bloem en de gist in een kom. Verwarm de melk in een pannetje lauwwarm. Voeg de melk, zout en suiker aan de bloem toe en klop het met de mixer tot een glad beslag. Voeg de abrikoos, walnoot en kaneel toe. Bedek de kom met een vochtige doek of platic huishoudfolie en laat deze circa een uur op een warme tochtvrije plaats staan, tot het volume van het beslag verdubbeld is. Roer niet meer door het beslag. | |||
Berei- ding |
Verhit in een pan olie tot 175 graden Celcius. Doop twee eetlepels (of nog makkelijker: een ijsbolletjesschep) in de hete olie en schep een bolletje beslag is de hete olie. Bak de oliebollen per 5 tegelijk in 6 a 8 minuten goudbruin. Halverwege de oliebollen met een vork in de olie omkeren. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Oliebollen zijn zowel koud als warm te eten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2047 KiloJoules 487 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 111 gram 18 gram 1 gram |