culinaire
zaken
.nl
Ananasbeignets
(Variatie op oudejaarsavondtraditie (circa 16 stuks))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
16
1.50
100
4
2
0.50
15
0.50
stuks
deciliter
gram
gram
gram
stuks
gram
theelepel
ananas (schijven) ingrediënt info
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
gist (vers)
zout
ei (kip)ingrediënt info
suiker
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
Breek het ei in een kommetje en meng eiwit en eigeel met elkaar. Meng de gist met een beetje van de lauwe melk. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het gistmengsel en ongeveer 2/3 van de lauwe melk in het kuiltje. Breek het ei erboven.
Roer van het midden uit tot een dik glad beslag ontstaat. Laat dit beslag een klein kwartietje rusten. Roer het beslag hierna goed door en verdun het met de overgebleven lauwe melk tot weer een glad beslag verkregen is. Leg en vochtige keukendoek over de kom en laat het beslag op een tamelijk warme plaats circa 1 uur rijzen.

Laat ondertussen de ananasschijven uitlekken
Berei-
ding
Vul een dikke pan voor de helft met olie en verhit deze tot er blauwe damp van de olie afkomt. Haal de ananasschijven één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden. Bak de andere zijde ook bruin. Haal de beignets uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Ananasbeignets zijn koud het lekkerst, hoewel sommigen de voorkeur geven aan warme beignets. In beide gevallen is poedersuiker een goede smaakmaker
Voedings-
waarde
Energie538 KiloJoules
128 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
5 gram
0 gram