culinaire
zaken
.nl
Belgische wafels
(De bekende wafels. Heerlijk voor Oudejaarsavond (ca 12)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
300
100
75
2
10
1
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
gram
zakje
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bakpoeder
suiker (vanille-)
zout
Voor-
berei-
ding
Laat de boter heel langzaam smelten op een heel laag vuur. De boter mag niet bruin worden.
Berei-
ding
Doe de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Meng dit goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Voeg de suiker, de vanillesuiker, het zout, de eieren, en de gesmolten boter toe.

Roer alles goed door en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een mooi glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat dit 15 minuten rusten en u kunt gaan bakken.
Voedings-
waarde
Energie2546 KiloJoules
606 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
89 gram
17 gram
1 gram