culinaire zaken .nl |
Belgische wafels (De bekende wafels. Heerlijk voor Oudejaarsavond (ca 12) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oud & Nieuw | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 300 100 75 2 10 1 - |
deciliter gram gram gram stuks gram zakje naar smaak |
melk bloem boter (room-) suiker (basterd-,wit) ei (kip) bakpoeder suiker (vanille-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Laat de boter heel langzaam smelten op een heel laag vuur. De boter mag niet bruin worden. | |||
Berei- ding |
Doe de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Meng dit goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Voeg de suiker, de vanillesuiker, het zout, de eieren, en de gesmolten boter toe. Roer alles goed door en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een mooi glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat dit 15 minuten rusten en u kunt gaan bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2546 KiloJoules 606 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 17 gram 1 gram |