culinaire zaken .nl |
Yoghurtcake | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 225 1.25 75 4 2 2 1 1 |
gram gram deciliter gram stuks stuks eetlepel zakje zakje |
suiker bloem yoghurt (Bulgaars) boter (room-) ei (kip) appel melk bakpoeder suiker (vanille-) | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Vet een cakevorm van 1.5 liter inhoud in met boter. Roer de bloem, het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker door elkaar in een kom. Breek de eieren erboven en roer dit samen met de yoghurt en melk erdoor. Smelt de boter in een steelpan (niet bruin aten worden!). Roer dit door het yoghurtmengsel. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes. Roer dit ook door het yoghurtmengsel en doe het mengsel in de vorm. In midden van de oven de cake in circa 1 uur gaar en goudbruin bakken. Stort de cake op een taartrooster en laat deze verder afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3125 KiloJoules 744 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 138 gram 16 gram 3 gram |